В мерії Таллінна відреагували на заклик заборонити безоплатне паркування дипломатам РФ

Вівторок, 15 листопада 2022, 16:07

Віцемер Таллінна Танель Кійк направив офіційну відповідь на звернення міністра закордонних справ Урмаса Рейнсалу, який закликав міську владу заборонити російським і білоруським дипломатам безоплатно паркуватися в столиці.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

Наприкінці вересня у своєму листі міській владі міністр нагадав, що ухвалена у 2012 році міськрадою постанова звільняє всі автомобілі дипломатичних місій із реєстраційними знаками серій CMD, CD і AT від плати за паркування в Таллінні.

"Але я вважаю неприйнятним дозволяти дипломатичним автомобілям держав-агресорів Російської Федерації та Білорусі паркуватися безплатно", - підкреслив Урмас Рейнсалу.

Минулого тижня Кійк надіслав Рейнсалу офіційну відповідь.

"Дипломатичні реєстраційні знаки видаються державним Транспортним департаментом на підставі клопотання міністерства закордонних справ. Тому рішення про видачу дипломатичних номерів і виключення їх з реєстру транспортних засобів ухвалює міністерство закордонних справ", - написав Танель Кійк.

Як повідомлялося, за оцінкою МЗС, загальне звільнення від плати за паркування в столиці для автомобілів із дипломатичними реєстраційними номерами є необґрунтованим. Цього, за словами Рейнсалу, не вимагає жодна міжнародна норма.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: