НАТО готовий до таких інцидентів, як у Польщі - Столтенберг

Середа, 16 листопада 2022, 14:31

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс готовий до інцидентів, подібних до падіння ракети у Польщі.

Про це він заявив на пресконференції у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"НАТО готовий для таких ситуацій. Ми проводимо навчання, готуємося до подібних інцидентів і в першу чергу, намагаємося запобігати їм. Але якщо вони все ж стаються, ми маємо впевнитися, що ситуація не вийде з-під контролю", - сказав Столтенберг.

За його словами, НАТО має системи ППО на місцях, які активні цілодобово, а також літаки AWACS, наземні системи і системи морського базування.

"Ми особливо сфокусовані на східній частині Альянсу, в тому числі на Польщі. Я говорив з президентом Дудою минулої ночі, ми домовилися про важливість дочекатися висновків розслідування, ми ще не маємо фінальних висновків", - сказав Столтенберг.

За його словами, всі союзники згодні з оцінкою, що це не була навмисна атака Росії на країну НАТО. "І це матиме наслідки для того, які заходи ми маємо вжити. Але ми також всі згодні, що Росія несе відповідальність за ситуацію, що склалася. Якби не було війни, не було б і загиблих у Польщі вчора", - сказав генсек.

Раніше Столтенберг заявив, що ракета, яка впала на території Польщі, ймовірно, була випущена українськими силами ППО під час відбиття російських атак.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну.

ЄвроПравда зібрала основні факти з цього приводу у статті Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: