Партія "Шор" проводить черговий протест у Кишиневі - вимагають відставки генпрокурора

фото
Понеділок, 28 листопада 2022, 17:55

Популістська партія "Шор" вдень 28 листопада зібрала черговий протест у центрі Кишинева з вимогою відставки всієї виконавчої влади та генпрокурора Іона Мунтяну. 

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

Під Генпрокуратурою зібрали близько тисячі осіб. Лідер політсили Ілан Шор - який перебуває за кордоном і засуджений у Молдові до 7,5 років в’язниці у справі про "крадіжку мільярда" заявив, що якщо добитися відставки генерального прокурора, то "режим Санду впаде і буде можливо провести дострокові вибори". 

 

Як відомо, проросійська партія "Шор" вже близько 10 тижнів організовує протести в Кишиневі. Протести спробувала активізувати й проросійська "Партія соціалістів" експрезидента Ігоря Додона. Одночасно невідомі хакери зламали Facebook і Telegram кількох урядовців та періодично зливають у мережу нібито фрагменти їхнього особистого листування. 

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що протести в Кишиневі організовують групи, що напряму фінансуються Росією, та називає це помстою за солідарність Молдови з ЄС та Україною.

9 листопада Кабмін Молдови підтримав пропозицію міністра юстиції про звернення до Конституційного суду щодо визнання партії "Шор" незаконною. 

Читайте більше у статті:  Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: