Берлін відповів Ердогану: позиція Шольца щодо Путіна - незмінна

Четвер, 3 листопада 2022, 18:47

Уряд Німеччини спростував слова президента Туреччини про те, що в розмові з ним канцлер Олаф Шольц зазначив необхідність "шукати спільну мову" з Росією, щоб завершити війну в Україні.

Про це пише DW, повідомляє "Європейська правда".

Після повернення Росії до "зернової угоди" Ердоган, серед іншого, сказав в інтерв'ю турецькому телеканалу ATV, що Шольц тепер також вважає, що з Путіним "необхідно знайти спільну мову" для того, щоби припинити війну в Україні. Він розповів про це в контексті своєї телефонної розмови з канцлером Німеччини, яка відбулася 1 листопада.

У відповідь на цю заяву офіційний представник уряду Німеччини запевнив, що в розмові з Ердоганом Шольц повторив свою позицію: закінчити жорстоку війну, вивести російські війська з України та розпочати мирні переговори з Києвом має Путін.

Після телефонної розмови пресслужба уряду Німеччини повідомляла, що Шольц відзначив зусилля Туреччини щодо відновлення експорту українського зерна в рамках Чорноморської ініціативи та рішуче відкинув як безпідставні твердження Москви про те, що Україна нібито готується застосувати "брудну бомбу".

Раніше Шольц неодноразово повторював, що вважає неприйнятним вести мирні переговори з Росією в обхід Києва, і наголошував на тому, що одноосібну відповідальність за розв'язання війни несе Путін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: