У Фінляндії поставили крапку у скаргах з приводу вечірок за участю прем’єрки

П'ятниця, 4 листопада 2022, 12:43

Канцлер юстиції Фінляндії Туомас Пьоюсті не має підстав підозрювати прем'єр-міністра Санну Марін у неправомірній поведінці або в нехтуванні службовими обов'язками через її вечірки у позаробочий час.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія Yle.

Рішення канцлера юстиції стосується скарг на діяльність Марін у її вільний час.

Витік відеозаписів з вечірки прем'єр-міністра викликав бурхливі дебати в серпні.

За словами Пьоюсті, у зверненнях не містилося конкретної інформації про те, який саме офіційний обов'язок прем'єрки не був виконаний або був поставлений під загрозу.

У скаргах прем'єрку також критикували за використання офіційної резиденції в неналежних цілях і за запрошення гостей, які не піддавалися перевірці службою безпеки. За словами канцлера, резиденцію міністра можна використовувати для проведення приватних заходів, а від учасників не вимагається наявність перепустки від служби безпеки.

Роль канцлера юстиції у Фінляндії полягає в нагляді за законністю дій державних чиновників і органів влади.

Нагадаємо, у серпні Санні Марін довелося виправдовуватись через вечірку з друзями та запевняти у тому, що вона не вживала наркотики, після того, як відео за її участю потрапили в мережу.

На оприлюднених відео прем’єр-міністр була на вечірці з кількома фінськими публічними людьми, включаючи депутата Ілмарі Нурмінена та ведучого Тінні Вікстрьома. На кадрах, що просочилися в мережу, видно, як Марін весело танцює з кількома друзями, а на задньому плані чути, як люди кричать про кокаїн. 

Пізніше Марін заявила, що здала тест на наркотики, щоб розвіяти сумніви щодо вживання наркотиків на вечірці, відео з якої з'явилося у ЗМІ.

Читайте також: Лідер не у футлярі. Як бурхлива вечірка прем’єрки Фінляндії збурила країну – але не всю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: