Хакери зламали офіційні Telegram-канали Маї Санду та віцепрем’єра

Середа, 9 листопада 2022, 16:02

Невідомі зламали офіційні Telegram-канали президентки Молдови Маї Санду та віцепрем’єра Андрея Спину.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

В обох каналах з’явилися ідентичні повідомлення про те, буцімто у Молдові головними корупціонерами є ті, хто з нею має боротися, і вся правда - "у прокуратурі та міністерстві юстиції". Також хакери заявили, ніби зламали акаунт міністра юстиції Сергія Литвиненко та опублікували його особисті переписки. 

Cанду про наміри уряду оголосити партію "Шор" неконституційною: "Закону мають дотримуватися усі"

В адміністрації Маї Санду підтвердили злам. В урядовому Telegram-каналі Prima Sursă повідомили, що зламані декілька каналів посадовців та що фахівці працюють над усуненням наслідків.

Про злам свого каналу заявив також депутат із партії Санду "Дія та солідарність" Дмитрій Алайба. 

Нагадаємо, останнім часом у Молдові активізували свої антиурядові протести проросійська Партія соціалістів експрезидента Ігоря Додона і популістська партія "Шор", яка стає все більш успішним їхнім конкурентом за роль "головного союзника" Росії у Молдові. В уряді ініціювали подання до Конституційного суду про визнання партії "Шор" незаконною через її фінансування коштами незрозумілого походження. 

"ЄвроПравда" детально розповідала про це у відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: