Лідери груп Європарламенту проголосували за усунення з посади підозрюваної в корупції віцепрезидентки

Вівторок, 13 грудня 2022, 13:11

Політичні групи Європейського парламенту проголосували у вівторок за позбавлення Єви Кайлі посади віцепрезидентки через корупційний скандал.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Рішення про усунення Кайлі було прийнято конференцією президентів Європейського парламенту на екстреному засіданні, заявила президентка Роберта Метсола. Рішення тепер має підтвердити парламент на сесії пізніше у вівторок.

Водночас адвокат Міхаліс Дімітракопулос, який представляє інтереси Кайлі в Греції, заявив, що вона заперечує будь-які правопорушення.

"Її позиція полягає в тому, що вона невинна, я можу вам це сказати. Вона не має нічого спільного з фінансуванням з Катару, нічого - прямо і однозначно. Це її позиція", - сказав Дімітракопулос, додавши, що вона "не займалася комерційною діяльністю у своєму житті".

Нагадаємо, у Брюсселі та околицях 9 грудня були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей". Зокрема, правоохоронці вилучили приблизно 600 тисяч євро готівкою, мобільні телефони та комп'ютерне обладнання.

Згодом стало відомо, що в межах розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі та колишній євродепутат від Італії П'єр-Антоніо Панцері. У неділю чотирьох фігурантів справи включно з Кайлі та Панцері було взято під варту. Крім того, активи Кайлі були заморожені Грецією, її батьківщиною.

"Прогресивний альянс соціалістів і демократів", членкинею якого була Кайлі, у понеділок вирішив виключити її зі свого складу. 

Європарламент у зв’язку з розслідуванням призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС. 

Детально про скандал читайте у статті Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: