Чехія у середу отримає від Німеччини перший з 14 танків Leopard

Понеділок, 19 грудня 2022, 20:19

Чеська армія в середу отримає перший із танків, подарованих Німеччиною, у казармах у Пржаславіце в Оломоуцькому краї.

Про це повідомило Міністерство оборони Чехії, пише "Європейська правда" з посиланням на Ceske Noviny.

Німеччина вирішила подарувати Чехії 14 старих танків Leopard 2A4 і одну рятувальну машину за допомогу Україні. Усі машини мають прибути до Чехії наступного року.

Танки надійшли зі складів збройової компанії Rheinmetall. Крім 14 бойових танків і одного евакуаційного танка Bpz3 Büffel, чеська армія також отримає запасні частини, боєприпаси, трирічну сервісну підтримку, включно з навчанням солдатів, на підставі контрактів, підписаних у жовтні.

Спочатку машини використовувалися швейцарською та німецькою арміями. Після виведення з експлуатації їх придбала компанія Rheinmetall.

Згідно з більш ранньою заявою Міністерства оборони, вони повністю справні. Однак технікам Rheinmetall довелося ввести їх у повну експлуатацію і модифікувати, щоб вони відповідали очікуванням чеської армії. Модифікації торкнулися, наприклад, системи зв'язку.

Усі танки мають бути в Чехії до кінця наступного року. Евакуаційна машина, встановлена на вдосконаленому шасі Leopard 2, буде готова до середини 2024 року.

Танки були подаровані Німеччиною як компенсація за озброєння радянського виробництва, яке вирушило в Україну для захисту від російської агресії. За наявною інформацією, Чехія відправила танки Т-72 та іншу важку бойову техніку.

Нагадаємо, Словаччина отримала перший з 15 танків Leopard 2A4 від Німеччини в обмін на передані Братиславою радянські танки Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: