Глави МВС України та Польщі обговорили вибух подарунка для очільника польської поліції

Четвер, 29 грудня 2022, 10:44

Міністри внутрішніх справ України та Польщі 28 грудня провели спільну зустріч, на якій говорили, серед іншого, про інцидент з подарунком для очільника польської нацполіції - гранатометом, який спричинив вибух у нього в кабінеті. 

Про це повідомляє PAP, пише "Європейська правда".

Зустріч відбулася у Варшаві, на ній був присутній у тому числі постраждалий керівник поліції Польщі Ярослав Шимчик. У спільній заяві після зустрічі очільники МВС зазначили, що вручені Шимчику старі гранатомети були символічним проявом вдячності і не мали цінності як зброя.

"Українська сторона повторно висловлює жаль з приводу неумисної помилки, яка призвела до інциденту у штаб-квартирі поліції. Варто наголосити, що Ярослав Шимчик - великий друг України і прагне підтримувати українських колег у ці складні часи, і, водночас, він несправедливо постраждав через цей інцидент", - йдеться у заяві. Також відзначають, що Україна швидко відреагувала на ситуацію, зокрема відстороненням заступника керівника ДСНС, який вручив подарунок. 

Обидві сторони заявили, що співпраця між Міністерствами внутрішніх справ України та Польщі продовжиться, як і раніше. "Наші спільні дії надзвичайно важливі, і в мирний час, і, тим більше, у нинішній напруженій ситуації через збройну агресію Росії проти України", - зазначили у спільній заяві. 

Нагадаємо, один із двох гранатометів, подарованих Шимчику в Україні, вибухнув, коли він намагався перемістити їх у своєму кабінеті. Як він зазначив, його запевнили в Україні, що гранатомети використані і безпечні.

Начальник Національної поліції України Ігор Клименко заявив, що інцидент із вибухом гранатомета у кабінеті його польського колеги став трагічним непорозумінням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: