У Варшаві не буде феєрверків на Новий рік, мерія закликає відмовитись від піротехніки через війну

Четвер, 29 грудня 2022, 18:13

Мерія Варшави цього року не планує влаштовувати передноворічних забав, або як називають це свято у Польщі — Сильвестра.

Про це повідомляє "Польське радіо", пише "Європейська правда".

Своє рішення мерія обґрунтовує фінансовими міркуваннями та війною в Україні. Магістрат також закликає утриматися від запуску салютів та петард у новорічну ніч. До заклику долучилися і депутати міської ради.

"Цього року ми нічого не пропонуємо варшав'янам на Сильвестра. На жаль, це вже традиція, тому що під час пандемії цього також не було. Цього року ми маємо енергетичну кризу, тому наші скорочення видатків передусім стосуються розваг", — розповіла речниця столичної мерії Моніка Беут.

"В Україні, за нашим східним кордоном, йде жорстока, кривава, звірська війна, в якій щодня гинуть військові і мирне населення. Тому це не та атмосфера, яка би спонукала до організації таких особливих, радісних заходів", — наголосила Беут.

Вона також закликала не влаштовувати феєрверків та не стріляти петардами, бо це може викликати погані асоціації у людей з України, яких у Варшаві близько 100 тисяч. Речниця додала, що це стосується, зокрема, дітей.

До звернення також приєдналася міська рада Варшави, яка 12 грудня прийняла позицію "про невикористання піротехнічних матеріалів".

Раніше повідомлялося, що у Польщі станом на кінець грудня перебувають 950 тисяч українських біженців, які залишили свою країну через російське вторгнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: