У Латвії партії нової коаліції "на фінішній прямій" до формування уряду 

П'ятниця, 9 грудня 2022, 18:39

Прем’єр Латвії Кріш’яніс Каріньш оголосив, що процес формування уряду вже "на фінішній прямій" і наступного тижня можна буде затверджувати його склад голосуванням у парламенті. 

Як повідомляє Delfi, про це він оголосив ЗМІ після зустрічі з президентом Егілсом Левітсом. 

За словами Каріньша, партіям, які увійдуть до коаліції, в цілому вдалося досягти згоди - хоча певні питання ще залишаються невирішеними, і він розраховує, що Сейм зможе голосувати за повний склад уряду та урядову декларацію 14 грудня. 

Нагадаємо, за результатами парламентських виборів у Латвії, що відбулися 1 жовтня, перемогу здобули переважно представники консервативних та ліберальних сил.

Натомість проросійська партія "Злагода", яка минулого разу була на першому місці з результатом у майже 20%, не потрапила в Сейм узагалі. Як наслідок, майже все її керівництво склало повноваження.

Каріньша вже офіційно номінували на посаду глави наступного уряду, до якого мають увійти партії "Нова Єдність", "Об'єднаний список" і "Нацоб'єднання". Політсили вже підписали меморандум про співпрацю, а також обрати президію Сейму - новим спікером став Едвардс Смілтенс ("Об'єднаний список"). 

Читайте також: Програш росіян та нова коаліція: чим завершилися вибори у Латвії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: