Фігурант "Катаргейту" вийшов зі складу делегації Європарламенту до Катару

Четвер, 12 січня 2023, 20:03

Бельгійський депутат Європейського парламенту від соціалістів Марк Тарабелла, який фігурує в корупційному скандалі "Катаргейт", у четвер пішов з посад члена й заступника голови делегації Європарламенту в Катарі та інших країнах Аравійського півострова (DARP).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Як повідомила очільниця DARP, німецька євродепутатка від "Зелених" Ханна Нойманн, Тарабелла ухвалив рішення піти з делегації "за нинішніх обставин в інтересах успішного продовження діяльності DARP".

Нойманн додала, що наступне засідання DARP відбудеться за закритими дверима, "щоб підвести підсумки впливу так званого "Катаргейту" на відносини між ЄС і країнами Перської затоки".

Раніше у зв’язку з "Катаргейтом" Тарабелла призупинив членство в парламентській групі соціалістів і демократів.

ЗМІ: Марокко намагалось підкупити євродепутатів для впливу на розслідування щодо шпигунського ПЗ

Марк Тарабелла є одним з двох депутатів Європарламенту, з яких було знято недоторканність у зв’язку зі звинуваченнями в отриманні політиками ЄС грошей від Катару і Марокко. Тарабелла неодноразово наполягав на своїй невинуватості.

Напередодні, як повідомлялось, депутатка Європейського парламенту від Бельгії Марія Арена пішла з посади голови підкомітету з питань прав людини, звинувативши в цьому атаки з боку журналістів та політичних конкурентів на тлі корупційного скандалу "Катаргейт".

Нагадаємо, корупційний скандал пов’язаний із підкупом чинних і колишніх посадовців Європарламенту. У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару, та ексдепутат Європарламенту П'єр-Антоніо Панцері.

У зв’язку з розслідуванням Європарламент призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції Кайлі.

Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: