Уряд Португалії придумав анкету для прийому на роботу чиновників через низку скандальних призначень

П'ятниця, 13 січня 2023, 13:11

Уряд Португалії заявив, що відтепер майбутні чиновники повинні будуть відповідати на питання анкети перед призначенням на посаду, щоб довести, що вони відповідають займаній посаді, після низки скандалів з прийомом на роботу.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Нова система, що складається з 34 питань, дозволить уряду перевірити біографію кандидатів і відсутність конфлікту інтересів перед їхнім призначенням, заявила на пресконференції міністр з питань президентства Маріана Вієйра да Сілва.

Вієйра да Сілва сказала, що вони також повинні будуть підписати декларацію честі.

"Цей механізм передує призначенню і має на меті передбачити проблему. Це не розслідування... це набір питань, які дозволяють людині взяти на себе відповідальність", - сказала вона

Соціалісти на чолі з прем'єр-міністром Антоніу Коштою отримали абсолютну парламентську більшість на виборах рік тому.

Але відтоді уряд пережив низку скандалів: 11 міністрів і держсекретарів залишили свої посади, деякі з них через звинувачення в минулих неправомірних діях або сумнівних практиках.

Раніше цього місяця повідомлялося, що у державного секретаря сільського господарства Карли Перейра, яка звільнилася приблизно через 26 годин після початку роботи, заарештували банківські рахунки у зв'язку з розслідуванням корупції щодо її чоловіка, колишнього мера.

Наприкінці грудня міністр інфраструктури Педро Нуно Сантош подав у відставку після того, як громадськість відреагувала на значну вихідну допомогу, отриману новим міністром фінансів від державної авіакомпанії TAP, яка підпадала під сферу компетенції міністра.

У листопаді права рука Кошти, Мігель Алвеш, пішов у відставку після того, як прокуратура офіційно звинуватила його у зловживаннях під час його перебування на посаді мера у 2015-16 роках.

Нову анкету вже розкритикували опозиційні партії, а депутат від Лівого блоку Педро Філіпе Суарес назвав її "смішною": "Прем'єр-міністр каже нам, що він буде ставити питання людям, яких він запрошує в уряд? А раніше він цього не робив?".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: