Макрон запропонував майже на третину збільшити військові витрати на 2024-2030 роки

П'ятниця, 20 січня 2023, 16:39

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував збільшити військові витрати більш ніж на чверть у найближчі роки, заявивши, що підвищення допоможе забезпечити трансформацію армії для реагування на численні потенційні загрози.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Запланований бюджет на 2024-2030 роки дасть змогу здійснити програму "трансформації", щоб адаптувати армію до можливих конфліктів високої інтенсивності, які стали ще більш актуальними після вторгнення Росії в Україну, сказав Макрон.

Бюджет на цей період становитиме 413 мільярдів євро, порівняно з 295 мільярдами євро у 2019-2025 роках. Це означає збільшення річного військового бюджету в середньому на 28,5% - з 49,2 млрд євро до 68,8 млрд.

"У Франції є і будуть армії, готові до викликів століття", - сказав Макрон, виступаючи на авіабазі Мон-де-Марсан на південному заході Франції. Він додав, що Франція інвестуватиме значні кошти в безпілотники та військову розвідку, і сказав, що просить військових перейти до стратегії конфліктів високої інтенсивності.

"Франція має бути готова до нової епохи, коли загроз стає дедалі більше. Деякі з них - старі війни, інші - більш безпрецедентні, між витонченістю і жорстокою простотою", - сказав він.

Він також сказав, що Франція зміцнить свій потенціал для реагування на кібернетичні атаки і забезпечить наявність більшого військового потенціалу в будь-який момент часу.

Зокрема, Франція приділить особливу увагу своїй військовій присутності на заморській території, особливо в Індо-Тихоокеанському регіоні, де виникають нові загрози, додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: