Бельгійського євродепутата-фігуранта "Катаргейту" взяли під варту

П'ятниця, 10 лютого 2023, 15:33

Бельгійського євродепутата від соціал-демократів Марка Тарабеллу, який є одним з фігурантів корупційного скандалу у Європарламенті, відомого як "Катаргейт", взяли під варту.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

Тарабеллу взяли під варту у його рідному місті Антіс на сході Бельгії, де він обіймає посаду мера паралельно з роботою у Європарламенті. Рішення слідчі пояснили необхідністю допитати його. 

Також пройшли обшуки у кількох офісах, дотичних до євродепутата. Крім того, слідчі відкрили сейф у Льєжі, що належить Тарабеллі, що зберігалось у ньому, наразі не повідомляють. 

Марка Тарабеллу підозрюють у причетності до схеми корупційного впливу на рішення Європарламенту з таких країн як Катар і Марокко. У зв’язку з розслідуванням на початку лютого з нього зняли депутатську недоторканність.   

На Тарабеллу вказав у своїх свідченнях один з головних підозрюваних П’єр Антоніо Панцері - він нібито раз на кілька місяців передавав Тарабеллі конверти з сумами близько 20 тисяч євро, а загалом депутат отримав 120-140 тисяч євро в обмін на лобіювання у Європарламенті певних позицій, які відповідали інтересам Катару. Тарабелла заперечує усі звинувачення. 

Окрім згаданих осіб, під вартою також колишня віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі, її партнер Франческо Джорджі та керівник неурядової організації. 

Список підозрюваних може розширитися, оскільки Панцері пішов на співпрацю зі слідством і почав здавати інформацію про усіх залучених, сподіваючись зменшити свій майбутній вирок.  

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: