Поліція Стокгольма перейшла на особливий режим через підвищений рівень загрози

П'ятниця, 10 лютого 2023, 16:11

Поліція Стокгольма перейшла на особливий режим роботи після попередження спецслужб про підвищений рівень загроз для Швеції.

Про це повідомляє SVT, пише "Європейська правда".

У середу 8 лютого поліція безпеки Säpo оголосила, що загрози для Швеції зросли і безпекова ситуація погіршилася - зокрема, після акції правих активістів зі спаленням Корану після посольства Туреччини, що підвищує загрози з боку радикальних ісламістів. 

Чехів попередили про можливі теракти у Швеції після акції зі спаленням Корану

У зв’язку з цим поліція Стокгольма перейшла в особливий режим. У коментарі ЗМІ пресслужба пояснила, що йдеться про підвищену пильність довкола "найбільш символічно значущих об’єктів регіону". 

У поліції не стали детальніше розповідати суть заходів. 

Нагадаємо, поліція Стокгольма не дала дозволу на нову акцію зі спаленням Корану біля посольства Туреччини з міркувань, що не зможе гарантувати безпеку та громадський порядок у разі її проведення. Акцію планували у четвер. Цього разу заявку подавав не скандально відомий активіст Расмус Палудан, а інша особа від імені асоціації, яка виступає проти вступу Швеції в НАТО

Нагадаємо, акції зі спаленням Корану у Північній Європі організовує правий дансько-шведський активіст Расмус Палудан. Він заявив про плани щоп’ятниці палити Коран доти, доки Туреччина не розблокує прийняття Фінляндії і Швеції до НАТО. За останні тижні такі акції відбулися у Стокгольмі й Копенгагені, у Гельсінкі, а згодом Осло це йому не дозволили.

Провокативні акції додатково загострили невизначеність зі вступом Швеції та Фінляндії – президент Туреччини заявив, що Анкара не ратифікує вступ Швеції, доки в країні не заборонено палити чи в інший спосіб паплюжити Коран. Паралельно Анкара натякає, що Фінляндія може швидко отримати згоду, якщо відмовиться від ідеї вступу одночасно зі Швецією. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: