Санду засудила чергове порушення повітряного простору Молдови російськими ракетами

П'ятниця, 10 лютого 2023, 20:03

Президентка Молдови Мая Санду засудила порушення повітряного простору країни російськими ракетами, які прямували до цілей в Україні, та наголосила, що Молдова має право захищатися, попри свій нейтральний статус.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву вона опублікувала у своєму Twitter.

"Рішуче засуджую порушення повітряного простору Молдови російською ракетою. Молдова заслуговує на мир та безпеку, і ми будемо робити усе необхідне для цього. Наш нейтральний статус не означає, що ми не можемо розбудовувати оборону, щоб захистити своїх громадян", - наголосила вона. 

Нагадаємо, під час масованого ракетного удару РФ по Україні дві ракети (за даними української сторони), випущені з Чорного моря, порушили повітряний простір Молдови. Міноборони Молдови згодом підтвердило прольот однієї ракети. Молдова у зв’язку з інцидентом викликала російського посла. 

Міноборони Румунії: російська ракета пролетіла за 35 км від кордону

Під час попередніх атак декілька разів на прикордонну територію Молдови падали уламки ракет.  

Слід зазначити, що у Молдові хочуть криміналізувати ракетні атаки на Україну, під час яких російські ракети перетинають також повітряний простір Молдови. Сам факт прольоту ракети має каратися в’язницею на строк від 3 до 12 років, а якщо ракета поранила або вбила людину – то покарання зростає до 10-20 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: