Топ-генерал США допустив інопланетне походження збитих повітряних об’єктів, Білий дім заперечив

Понеділок, 13 лютого 2023, 20:15

Генерал США, який відповідає за Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD), не виключив жодних варіантів походження трьох об'єктів, збитих у небі над США та Канадою, включаючи те, що вони можуть бути позаземними.

Про це йдеться у публікації агентства Reuters, пише "Європейська правда".

Генерал Глен ВанГерк, командувач NORAD, відповідав на запитання у неділю про те, чи виключили США можливість того, що об'єкти, збиті над Аляскою, Канадою та Мічиганом, були "прибульцями або інопланетянами".

Над Північною Америкою збили вже третій невизначений об’єкт, не рахуючи "шпигунської кулі" Китаю

"Я дозволю розвідці та контррозвідці з'ясувати це. На цей момент я нічого не виключаю", - сказав ВанГерк на брифінгу. 

ВанГерк зазначив, що військові не змогли відразу визначити засоби, за допомогою яких будь-який із трьох останніх об’єктів утримувався в повітрі, або звідки вони взялися.

"Ми називаємо їх об’єктами, а не повітряними кулями, неспроста", - сказав він.

Хоча США стверджують, що велика повітряна куля, збита 4 лютого над Південною Кароліною, була китайською шпигунською платформою, чиновники Пентагону визнали в неділю, що вони не знають, хто стоїть за меншими об'єктами, збитими згодом.

Військові США і Канади збили новий нерозпізнаний літаючий об'єкт

Вони сказали, що американські військові посилили контроль за об'єктами у повітряному просторі США, а також чутливість радарів, які ведуть пошук у небі.

Між тим, Білий дім у понеділок спростував припущення про те, що збиті об’єкти в повітряному просторі США можуть мати позаземний компонент. 

"Немає жодних ознак прибульців або позаземної активності в цих нещодавніх збиттях", - сказала прессекретарка Карін Жан-П’єр журналістам на брифінгу. 

Китай заперечує, що збита повітряна куля була його шпигунським об’єктом. У Пекіні наполягають, що це метеозонд, який випадково збився з маршруту.

Китай також заявив, що у його небо за рік залітали більше десятка повітряних куль США.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: