Коаліція Мелоні здобула переконливу перемогу на важливих регіональних виборах в Італії

Вівторок, 14 лютого 2023, 12:34

Партія італійської прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні "Брати Італії" та її молодші коаліційні партнери здобули переконливу перемогу на регіональних виборах у двох найбагатших провінціях країни – Ломбардії та Лаціо.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації Reuters.

У Ломбардії, де розташована фінансова столиця Італії Мілан, "Брати Італії" разом із "Лігою" Маттео Сальвіні та "Вперед, Італіє!" Сильвіо Берлусконі отримують понад 55% голосів. У Лаціо, де розташований Рим, вони здобули близько 50%.

Що стосується конкретно партії Мелоні, то вона отримала приблизно 33% підтримки в Лаціо і 26% у Ломбардії, що стало найвищим результатом серед інших політсил.

Не виправдались і прогнози, що "Ліга" і "Вперед, Італіє!" можуть розгубити виборців, перебуваючи в тіні "Братів". Партія Сальвіні зміцнила свої позиції в центральній частині Ломбардії, а політсила Берлусконі випередила центристських конкурентів.

Тоді як права коаліція лише консолідувала перевагу в Ломбардії, в Лаціо досі при владі були лівоцентристи. Після перемоги партія Мелоні та її колеги мають владу в 15 із 20 регіонів Італії.

"Хороші фашисти" та загроза для Європи: що чекати Україні від нового уряду Італії

"Цей результат консолідує правоцентристів і зміцнює роботу уряду", – прокоментувала Мелоні в понеділок.

Водночас явка на регіональних виборах – перших після приходу "Братів Італії" до влади – становила лише 40% і стала найменшою в історії голосування в Ломбардії та Лаціо, де разом мешкають понад чверть італійців.

Нагадаємо, парламентські вибори в Італії пройшли 25 вересня 2022 року. Партія "Браття Італії" отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів - 26%. Ця партія має у ЄС імідж праворадикалів та "неофашистів", якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни.

Їхні соратники - "Ліга" Маттео Сальвіні та "Вперед, Італіє!" Сильвіо Берлусконі, лідери яких відомі прихильністю до Росії - набрали по 9% і 8% відповідно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: