ЄС запровадить санкції проти іранських структур, причетних до війни РФ в Україні

Середа, 15 лютого 2023, 11:52

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила в середу, що ЄС вперше запропонує санкції, спрямовані на іранських економічних операторів, причетних до російської війни в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Вперше ми також пропонуємо запровадити санкції проти іранських організацій, в тому числі пов'язаних з іранською Революційною гвардією", - сказала фон дер Ляєн, виступаючи перед європейськими законодавцями у Страсбурзі.

Раніше санкції Європейського Союзу були запроваджені 20 жовтня та стосувалися трьох фізичних та однієї юридичної особи Ірану, причетних до розробки та постачання до Росії безпілотників, які використовуються у війні в Україні.

Фон дер Ляєн сказала, що 10-й пакет санкцій загальною вартістю 11 млрд євро буде спрямований на нові торговельні заборони та контроль за експортом технологій, включаючи безпілотники, гелікоптери та ракети.

Як повідомлялося, пакет, зокрема, передбачає фінансові санкції: проти чотирьох російських банків, включаючи найбільший російський приватний банк Альфа-банк, заснований російсько-ізраїльським мільярдером Михаїлом Фрідманом.

Йдеться також про нові санкційні списки з близько 130 організацій та осіб, запропоновані Польщею, країнами Балтії, Німеччиною, Францією та іншими країнами. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на саміті ЄС закликав країни Євросоюзу запровадити санкції проти російської атомної галузі, виробників ракет і дронів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: