Новий наступ Росії на сході України "більш бажаний, ніж реалістичний" - західні чиновники

Четвер, 16 лютого 2023, 12:27

У той час як Росія починає новий наступ на сході України, США та їхні союзники скептично ставляться до того, що Москва накопичила достатню кількість людей і ресурсів для досягнення значних успіхів.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили CNN офіційні особи США, Британії і України.

"Це, швидше за все, більш бажане, ніж реалістичне", - сказав високопоставлений американський військовий чиновник.

Росія збільшує кількість військ, розташованих на кордоні з Україною і на підконтрольній їй території, причому деякі з цих сил були залучені в результаті часткової мобілізації, оголошеної у вересні минулого року. Незважаючи на збільшення чисельності, західні союзники не бачать ознак достатніх змін у здатності цих сил проводити загальновійськові операції, необхідні для захоплення і утримання нових територій.

"Малоймовірно, що російські війська стануть особливо краще організованими, і навряд чи вони будуть особливо успішними, хоча вони, здається, готові відправити більше військ у м'ясорубку", - сказав високопоставлений британський чиновник.

За оцінками американських військових, російським військовим знадобиться час до травня, щоб відновити достатньо сил для тривалого наступу, але російські лідери хочуть діяти швидше. Тепер США вважають ймовірним, що російські війська будуть наступати раніше, ніж будуть готові, через політичний тиск з боку Кремля.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент Росії Владімір Путін замість готовності до миру в Україні розпочинає нові наступальні дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: