США і Британія назвали війну РФ проти України глобальною війною

Субота, 18 лютого 2023, 18:07

Віцепрезидентка США Камала Гарріс і прем'єр Британії Ріші Сунак охарактеризували російське вторгнення в Україну як глобальну війну.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні офісу британського прем'єра за результатами зустрічі політиків.

Сунак і Гарріс віддали належне міцності британсько-американських відносин і погодилися, що немає більш наочного доказу цього, ніж те що обидві країни є найближчими міжнародними партнерами України.

Політики обговорили, як прискорити міжнародні дії щодо України, щоб дозволити їй перемогти у війні та забезпечити справедливий і довготривалий мир. Вони погодилися, що важливо думати не лише про нагальні потреби України, але й про те, як міжнародне співтовариство може гарантувати, що Україна ніколи більше не зіткнеться з подібними загрозами.

"Вони погодилися, що війна Путіна в Україні є глобальною війною, як з точки зору її впливу на продовольчу та енергетичну безпеку, так і з точки зору її наслідків для міжнародно визнаних норм, таких як суверенітет" - йдеться у повідомленні

Прем'єр-міністр Британії та віцепрезидентка США засудили ті країни, які підтримали зусилля Путіна політично та військово.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак виступив за створення для України розширених можливостей натівського стандарту, які мають дати їй захист до того, як вона стане членом Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: