МЗС Естонії викликало посла Ірану через підтримку війни Росії

Четвер, 2 лютого 2023, 09:56

МЗС Естонії в середу викликало посла Ірану, щоб висловити рішуче засудження підтримки Тегераном російської агресії на території України і порушень прав людини в Ірані.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили радіоновини ERR.

Як повідомили в МЗС, Естонія однозначно засуджує будь-яку підтримку Росії в її агресії проти України, зокрема рішення Ірану про постачання Росії атакувальних дронів.

"Використання атакувальних дронів призвело до численних смертей серед цивільних осіб і величезного збитку для інфраструктури України. Естонія закликає уряд Ірану повністю припинити будь-яку підтримку цієї невиправданої і неспровокованої агресії", - сказав глава зовнішньополітичного відомства Рейнсалу.

МЗС Естонії також засудило страти громадян і жителів Ірану та хвилю насильства, "яка призвела до сотень смертей".

Як повідомлялося, після тривалої паузи в Ірані нарешті підтвердили: країна отримає від Росії великий пакет військової допомоги, більшу частину якого Тегеран очікує найближчим часом – перші поставки заплановані до 21 березня.

Серед іншого, Іран розраховує отримати винищувачі Су-35. І хоча в Тегерані не уточнюють кількість літаків, раніше ізраїльські ЗМІ, посилаючись на свої дані, вказували, що може йтися про 24 винищувачі.

Отримання Іраном літаків Су-35 може серйозно порушити регіональний баланс сил. Детальніше у статті: Російська зброя для Ірану: які нові ризики створює поглиблення "альянсу ізгоїв".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: