Боррель розповів, про що піде мова на першій тристоронній зустрічі ЄС-НАТО-Україна

Понеділок, 20 лютого 2023, 11:38

Головною темою зустрічі глави МЗС України, генсека НАТО та найвищого дипломата ЄС у вівторок буде забезпечення стабільного постачання артилерійських боєприпасів для ЗСУ.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у спілкуванні зі ЗМІ перед зустріччю міністрів закордонних справ країн ЄС.

"Йтиметься про те, як швидше надавати Україні зброю, особливо боєприпаси. Зараз найактуальніша потреба української армії – мати стабільне постачання боєприпасів 155-мм калібру. 152-мм теж, але це найважливіше. Російська артилерія вистрілює по 50 тисяч снарядів на день, і в української армії має бути подібний рівень потужності… Питання дуже нагальне, якщо ми не впораємося з цим завданням – результат війни буде під питанням", - заявив Боррель. 

Жозеп Боррель зазначив, що інституції на рівні ЄС зараз також включилися у це питання і шукають варіанти, як покращити ситуацію. 

Він додав, що наступного тижня відбудуться обговорення міністрів оборони країн ЄС на цю тему. "Ми внесемо декілька пропозицій на їхній розгляд, потрібно буде вирішити, яка з них краща і швидко втілювати цей кращий варіант", - додав Жозеп Боррель. 

Як повідомлялося, генсек НАТО Єнс Столтенберг, головний дипломат ЄС Жозеп Боррель та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 21 лютого зустрінуться у Брюсселі - вперше у такому тристоронньому форматі.

20 лютого Кулеба мав бути у Брюсселі та зустрітися з європейськими колегами перед засіданням Ради ЄС, але несподівано з'ясувалося, що він скасував поїздку. Це співпало у часі з масштабними обмеженнями руху у столиці. Невдовзі в МЗС підтвердили, що у Києві чекають важливого гостя. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: