Мелоні відвідала Бучу та Ірпінь: ми будемо боротись за вас і вашу свободу

Вівторок, 21 лютого 2023, 15:14

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні відвідала Бучу та Ірпінь, постраждалі від звірств російської армії навесні минулого року.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє італійська агенція Ansa.

У Бучі Мелоні поклала червоні квіти в пам’ять про замордованих російською армією людей.  

"Ви можете розраховувати на Італію, ми були з вами з самого початку і будемо до кінця. У вас є вся наша підтримка", - сказала вона.

Під час візиту їй вручили медаль з відстріляних куль. Мелоні уважно розглянула медаль і прочитала вголос гравіювання на звороті: "Місто, яке не завойоване". Часом зворушено Мелоні слухала розповіді різних представників української влади про трагедії, спричинені російською агресією в цих місцях. "Ви не самотні. Ми будемо боротися за вас і вашу свободу", – сказала вона.

Після Бучі Мелоні відвідала Ірпінь. В Ірпені, який також був зупинкою в минулому році під час візиту Маріо Драгі з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем'єр-міністр передала місцевій владі два генератори для підтримки критично важливої інфраструктури, які є частиною партії з 52 генераторів, на суму понад 660 тисяч євро, наданих урядом Італії Україні.

На символічній церемонії поряд з двома з 45 пожежних автомобілів, подарованих італійцями, також були присутні представники італійських асоціацій, що діють у Києві.

Після візиту до Бучі та Ірпеня Мелоні повернулася в Київ, де в неї запланована зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Більше про візит прем'єрки Італії читайте у статті "За мир" чи за Україну? Що думає про війну РФ прем’єрка Італії, яка приїхала до Зеленського

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: