90% поляків не вірять у повернення добрих стосунків з РФ у найближчі роки

Четвер, 23 лютого 2023, 12:23

90,1% поляків не вірять, що Польща може повернутися до дружніх відносин з Росією в найближчі роки.

Про це свідчать результати опитування United Surveys для RMF FM і Dziennik Gazeta Prawna, повідомляє "Європейська правда".

Майже через рік після початку російського вторгнення в Україну учасникам опитування поставили два запитання. Перше з них стосувалося того, хто переможе у війні.

46,3% респондентів вважають, що війну виграють українці. На перемогу росіян очікують 10,3% опитаних, а 43,4% не змогли дати чіткої відповіді на це питання.

У перемогу України над Росією вірять як прихильники правлячого табору (59%), так і опозиції (43%). Цей варіант відповіді обрали 56% респондентів у наймолодшій віковій групі (18-29 років) та 54% у віці 40-49 років. Для порівняння - у віковій групі 30-39 років найпоширенішою відповіддю є "не знаю" (62%), а перемогу України обрали 35% респондентів.

Друге питання, поставлене учасникам опитування, стосувалося того, чи можливе повернення до дружніх відносин з Росією в найближчі роки. Тут переважна більшість відповідей (90,1%) є негативними. 4,6% респондентів вірять у повернення до добрих відносин з росіянами, а 5,3% не мають думки з цього приводу.

У перезавантаження відносин з Росією не вірять як прихильники об'єднаних правих (88%), так і опозиції (94%). Негативні оцінки також є переважною більшістю в кожній віковій групі (97% оцінок серед тих, кому 60-69 років).

Як повідомлялося, кожен другий громадянин Німеччини вважає, що уряд країни міг би надавати Україні більшу підтримку для протистояння повномасштабній російській агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: