Прокуратура ЄС конфіскувала €170 тис. у італійської ультраправої євродепутатки у справі про шахрайство

Понеділок, 27 лютого 2023, 16:49

Італійська поліція в місті Брешія вилучила понад 170 тисяч євро в ультраправої депутатки Європарламенту Стефанії Дзамбеллі в рамках розслідування нецільового використання коштів Європейського Союзу, призначених для її парламентських помічників.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Минулого четверга влада заарештувала банківські рахунки і розкішні автомобілі в рамках розслідування, яке веде міланський офіс Європейської прокуратури (EPPO).

Розслідування стосується чотирьох помічників, які працювали в Італії на Дзамбеллі, яка вперше стала депутатом Європарламенту від ультраправої партії "Ліга", що входить до ширшої групи "Ідентичність і демократія" в Європарламенті, і є членом комітету з питань зайнятості. Більшу частину своєї кар'єри вона присвятила місцевій політиці в ломбардському місті Сало, де була заступником мера, і нещодавно зробила невдалу спробу стати членом регіональної ради Ломбардії.

Речник EPPO заявив, що ця справа не має нічого спільного з "Катаргейтом" - окремим корупційним скандалом, який розбурхав Європарламент. Згідно з італійським законодавством, для арешту активів Дзамбеллі не було необхідності знімати з неї депутатську недоторканність.

"Чотири співробітники не здійснювали діяльність, пов'язану з функцією, для якої вони були найняті, або здійснювали її лише частково, неправдиво документуючи свою діяльність для Європейського парламенту", - йдеться в заяві EPPO.

У заяві також зазначається, що Дзамбеллі "тісно пов'язана" щонайменше з одним із чотирьох найнятих нею осіб, і стверджується, що вона отримала пряму вигоду від шахрайства.

Нагадаємо, Єва Кайлі, колишня віцепрезидентка Європейського парламенту, якій висунуто попередні звинувачення в отриманні готівки з Катару в обмін на вплив, нещодавно подала апеляцію на запит EPPO про зняття з неї імунітету через ймовірні порушення в оплаті праці її помічників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: