Ексглава Генштабу Британії: Україна здатна виграти війну, якщо дати їй всю потрібну зброю

Вівторок, 28 лютого 2023, 14:55

Колишній голова Генштабу Великої Британії, генерал Річард Даннатт вважає, що з західною підтримкою Україна здатна перемогти Росію на полі бою.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в ефірі Sky News.

"Українці не програють зараз і з підтримкою Заходу не програють у майбутньому. Питання у тому, чи можуть українці перемогти. Росіяни не можуть виграти, але чи можуть виграти українці? І якщо це станеться, то коли?" - зазначив Даннатт.

За його словами, українці будуть здатні до потужного контрнаступу, коли отримують всю необхідну їм зброю, зокрема, танки і самохідну артилерію.

"Українці не можуть програти війну. Росіяни не можуть її виграти. Все що нам потрібно – це допомогти українцям перемогти на полі бою" - зазначив він.

"Одна річ казати, що ми підтримуємо їх, інша – зробити так, щоб вони не програли. Вкрай необхідно забезпечити їх можливістю здійснити контрнаступ наприкінці весни на початку літа, щоб вони могли виграти цю війну і завдати росіянам поразки на полі бою. Це має стати нашою метою" - заявив Даннатт.

За його словами, зусилля західних країн у поповненні запасів боєприпасів задля передачі їх Україні все ще недостатні і вони повинні прискорити свої дії.

Як повідомлялося, розвідка Латвії вважає, що Росія не планує припиняти військові дії в Україні та все ще розглядає можливість відновлення наступу на Київ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: