Глава Саксонії розкритикував візові обмеження для росіян в ЄС

Субота, 4 лютого 2023, 13:38

Прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер вважає неправильним призупинення дії спрощеного візового режиму для росіян в ЄС.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

Політик головної опозиційної партії Християнсько-демократичний союз заявив, що було великою помилкою відрізати шлях до Європейського Союзу для людей з Росії, які не хочуть проходити військову службу або йти воювати.

Є багато людей, які хочуть освоїти професію або навчатися в Німеччині, заявив Кречмер. Люди, які втекли з Росії, вважають великою помилкою те, що їм це ускладнюють.

На початку вересня ЄС призупинив дію спрощеного візового режиму з Росією. Це був ще один каральний захід ЄС у відповідь на агресивну війну Росії в Україні.На його основі Єврокомісія запропонувала країнам-членам ЄС запровадити більш жорсткий підхід до видачі шенгенських віз росіянам.

Відтоді країни, що межують з Росією, як-от країни Балтії, а також Фінляндія, Чехія та Польща, заборонили в'їзд російським туристам узагалі.

Раніше прем'єр-міністр німецької землі Саксонія Міхаель Кречмер висловився за відновлення поставок російського газу після війни та за участь Німеччини у просуванні можливості переговорів між РФ і Україною.

Ще раніше Кречмер заявив, що Німеччина має виступити посередником у війні між Росією та Україною та забезпечити, щоб "ця війна була заморожена", оскільки, за його словами, російська сировина, як і раніше, необхідна.

Він також критикував канцлера Олафа Шольца за рішення поставити в Україну основні бойові танки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: