У Раді підготували звернення із закликом про переведення Саакашвілі на лікування за кордон

Понеділок, 6 лютого 2023, 14:59

Комітет з питань зовнішньої політики Верховної ради рекомендував ухвалити постанову про звернення до країн ЄС та міжнародних інституцій щодо переведення Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради, пише "Європейська правда".

"Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендує Верховній раді прийняти проєкт постанови про Звернення до Грузії, Європейського парламенту, Ради Європейського Союзу, Європейської комісії, Парламентської асамблеї Ради Європи та парламентів держав-членів Європейського Союзу щодо необхідності негайного переведення третього президента Грузії (2004-2013 рр.), громадянина України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі на лікування за кордон", - йдеться у повідомленні.

За результатами обговорення законопроєкту комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній раді включити проєкт постанови до порядку денного сесії та прийняти його за основу та в цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Нагадаємо, днями ув’язнений експрезидент Грузії та громадянин України Міхеїл Саакашвілі показав у суді, як схуд за час ув’язнення. Адвокати подали клопотання про його звільнення за станом здоров’я.

Після цього президент України Володимир Зеленський звинуватив грузинську владу в тому, що Саакашвілі "катують і вбивають", МЗС висловило рішучий протест щодо негуманного поводження з громадянином України Міхеїлом Саакашвілі та вимагає передати його Києву

Омбудсмен України Дмитро Лубінець вкотре подав прохання про доступ до Саакашвілі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: