Зовнішня розвідка Естонії: у разі поразки України її ресурси будуть обернуті проти нас

Середа, 8 лютого 2023, 09:25

Глава Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін заявив, що в разі поразки України у війні її ресурси будуть відібрані і обернуті проти Заходу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

"Ця війна має закінчитися перемогою України, інших варіантів немає. І якщо вона закінчиться перемогою України, ми всі зможемо почуватися тут трохи спокійніше. З іншого боку, якщо Росії буде завдано серйозної військової шкоди, вона вкладе величезні ресурси у відновлення і розвиток свого військового потенціалу, і тоді нашим завданням буде утримати Росію хоча б на її власній території", - зазначив Розін.

"Якщо Україна програє, то ми отримаємо катастрофічну картину в галузі безпеки. Тоді ресурси України також будуть відібрані й обернуті проти Заходу, включно з нами. Росію це лише підбадьорило б. Вона побачила б, що війна окупається. Тоді ми отримали б абсолютно нову картину безпеки", - додав Каупо Розін.

Нагадаємо, глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі заявив, що надання Україні всіх необхідних засобів для перемоги у війні з Росією є фактично єдиним шляхом до миру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: