Бюджет офісу голови Євроради просять збільшити: став частіше їздити через війну в Україні

Середа, 1 березня 2023, 22:29

У Європейському Союзі просять збільшити бюджет офісу голови Європейської ради Шарля Мішеля насамперед через збільшення кількості закордонних відряджень, пов’язаних із дипломатією довкола війни в Україні.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у внутрішньому документі ЄС, із яким ознайомилось видання Politico.

У документі пропонується збільшити бюджет, "пов'язаний з функцією Президента Європейської Ради", з 2 до 2,5 мільйона євро у 2024 році. Збільшення "в основному пов'язане з витратами на відрядження з огляду на триваючу інтенсивну міжнародну діяльність після агресивної війни Росії проти України".

Європарламент хоче переробити одну зі своїх будівель на готель

Також збільшення витрат пов’язане з інфляцією, через яку на 6,1% підвищать заробітну плату працівникам Європейської ради.

Представник інституції на умовах анонімності в коментарі Politico вказав, що фактичні витрати на відрядження Мішеля у 2022 році становили 1,7 мільйона євро, а на 2024 рік очікується, що вони зростуть до 1,9 мільйона євро. Водночас закладений бюджет на відрядження голови Євроради на 2023 рік знизився до 1,4 мільйона євро.

"Очевидно, що ми не знаємо, коли ця криза закінчиться", – сказав чиновник, пояснюючи рішення збільшити бюджет.

Пропозиція не є остаточною і буде обговорюватись у бюджетному комітеті Ради Європейського Союзу. Але деякі країни ЄС в приватному порядку вже висловили скептицизм щодо надмірної кількості поїздок президента Європейської ради.

"Цей бюджет розрахований на 2024 рік, до якого ще далеко. Чи можна стверджувати, що значне збільшення бюджету на поїздки Мішеля пов'язане з агресією Росії в Україні?" – сказав один з дипломатів ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: