У Молдові остаточно закрили справу проти ексглави МВС щодо незаконного збагачення

Вівторок, 14 березня 2023, 07:57

Прокуратура з боротьби з організованою злочинністю та особливих справ повідомила про закриття справи проти колишнього міністра внутрішніх справ Молдови Александра Жиздана, якого підозрювали у незаконному збагаченні та вказанні неправдивих даних у декларації про доходи.

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

Спершу у 2021 році прокуратура Кишинева відмовила Прокуратурі з боротьби з організованою злочинністю у початку цього розслідування. Втім, вже влітку 2022 року в.о. генпрокурора розпорядився відновити розслідування. Згодом розслідування стало неможливим через рішення районного суду Чекан (Кишинів), який у жовтні 2022 скасував рішення про початок кримінального провадження. 

Прокурори намагалися оскаржити рішення суду в Апеляційній палаті, проте вона залишила рішення суду Чекан без змін. 

"Це унеможливлює продовження кримінального переслідування колишнього міністра", - зазначили в прокуратурі.

Розслідування щодо Жиздана почалося після заяви у Генпрокуратуру від Національного органу непідкупності за підсумками перевірки, яка з'ясувала, що Жиздан не вказав у майновій декларації нерухомість та джерело доходу на цю суму. ANI у зв’язку з цим пропонував конфіскувати майно на 770 тисяч леїв та заборонити Жиздану протягом трьох років обіймати держпосади. Ексміністр наполягав, що частину коштів забув вказати помилково, а ще частину отримав від продажу земельної ділянки, яка належала батькам.  

Жиздан очолював МВС у 2016-2019 роках в уряді Павла Філіпа, під час президентської каденції Ігоря Додона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: