Російські Су-27, які пошкодили безпілотник США, діяли за погодженням керівництва Росії - ЗМІ

Четвер, 16 березня 2023, 07:39

Американське видання NBC News з посиланням на джерела повідомляє, що російські винищувачі, які агресивно перехопили американський військовий безпілотник над Чорним морем у вівторок, діяли за погодженням "на найвищих рівнях у Кремлі".

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у матеріалі NBC News.

Видання з посиланням на слова трьох американських посадовців повідомляє, що пілоти російських Су-27, які агресивно перехопили над Чорним морем американський військовий безпілотник MQ-9 Reaper, скинувши на нього авіаційне паливо, діяли за погодженням "на найвищих рівнях у Кремлі".

Двоє співрозмовників NBC розповіли, що, за припущенням розвідки, такі дії винищувачів мали на меті збити безпілотник з курсу або вивести з ладу його можливості спостереження.

Один з посадовців розповів, що керівництво РФ "мало наміри діяти агресивно під час перехоплення". Ще один каже, що немає ознак того, що такі дії схвалював особисто президент Росії Владімір Путін. Інші відмовилися надавати деталі, окрім того, що вказали на російське керівництво "найвищого рівня".

Три представники оборонного відомства і один посадовець з адміністрації Байдена також розповіли, що росіяни вже дісталися до району, де затонув MQ-9 Reaper. Росіяни активно шукають уламки за допомогою кораблів і літаків, але США не бачать ознак того, що вони змогли щось знайти.

За словами трьох американських посадовців, США навряд чи намагатимуться знайти залишки розбитого дрона.

Речник державного департаменту США Нед Прайс зазначив, що американська сторона продовжує розслідувати інциденту із американським безпілотником MQ-9 і двома російськими Су-27 у Чорному морі й допускає, що його характер був ненавмисним.

За версією американської сторони, російські літаки 14 березня скинули авіаційне паливо на американський MQ-9, після чого один із них зіткнувся з дроном, пошкодивши його пропелер. У підсумку дрон упав у Чорному морі.

Секретар Ради безпеки Росії Ніколай Патрушев раніше в середу заявив, що РФ спробує знайти уламки безпілотника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: