Кулеба обговорив з главою МЗС Китаю українську "формулу миру"

Четвер, 16 березня 2023, 16:08

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив з китайським колегою Цінь Ганом принципи, на яких можна відновити мир в Україні.

Про це він написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда"

"Під час моєї сьогоднішньої телефонної розмови з державним радником і міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганом ми обговорили важливість принципу територіальної цілісності", - йдеться у повідомленні.

"Я наголосив на важливості "формули миру" президента Зеленського для припинення агресії та відновлення справедливого миру в Україні", - додав Кулеба.

Цього тижня з'явилася інформація про візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви, де він зустрінеться з президентом Владіміром Путіним, щоб обговорити перспективи досягнення миру.

ЗМІ також повідомляли, що Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським вперше за час повномасштабної війни, ймовірно, вже після поїздки до Москви.

Нагадаємо, під річницю початку повномасштабної війни Китай опублікував своє бачення того, як завершити війну між Росією та Україною. Про китайський "мирний план" ЄвроПравда детально розповідала у статті "Китайська гра у мир".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: