Насильницькі протести у Франції можуть затьмарити перший візит короля Британії до Парижа

П'ятниця, 24 березня 2023, 11:37

Перший державний візит короля Британії може бути зіпсований через запеклі протести у Франції проти підвищення пенсійного віку.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Профспілки закликали до нових демонстрацій, приурочених до візиту короля і королеви-консорта до Парижа в неділю.

Бенкет у Версальському палаці, організований президентом Еммануелем Макроном, може бути перенесений або навіть скасований, згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ.

Зрозуміло, що логістика поїздки вже кілька днів перебуває на стадії перегляду через великі протести у французькій столиці.

Занепокоєння з приводу безпеки може призвести до зменшення контактів членів королівської родини з громадськістю, а отже, і до зменшення впливу візиту.

Велика кількість невивезеного сміття на вулицях Парижа також може поставити Макрона та міську владу у незручне становище.

Профспілка CGT заявила цього тижня, що її члени в установі, яка надає червоні килими, меблі та прапори для громадських будівель, проігнорують недільний прийом короля.

Однак в офісі президента заявили, що інші працівники зроблять усе належним чином.

Члени королівської сім'ї пробудуть у Франції до 29 березня, а також відвідають Бордо, де під час протестів у четвер підпалили двері міської ратуші.

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен заявив у четвер увечері, що безпека "не становить жодних проблем" для візиту короля, і його "вітатимуть і зустрічатимуть добре".

Профспілки оголосили про проведення акції на вихідних після рекордної за масовістю акції в Парижі проти законопроєкту про підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: