Польща вимагатиме в РФ компенсації за зупинку постачання нафти

Понеділок, 6 березня 2023, 13:29

Польська компанія PKN Orlen вимагатиме компенсації після того, як Росія припинила постачання нафти до Польщі нафтопроводом "Дружба" наприкінці лютого.

Про це заявив у понеділок в ефірі радіо Zet генеральний директор компанії Даніель Обайтек, не надавши додаткових деталей, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Росіяни припинили перекачувати нафту до Польщі... тому тепер ми будемо подавати позови до суду і вимагати відшкодування збитків", - сказав він.

Він відмовився назвати суму потенційної компенсації, заявивши, що не може обговорювати деталі контрактів компаній.

У березні минулого року Польща пообіцяла припинити використання російської нафти до кінця 2022 року, тоді ж, коли закінчився довгостроковий контракт PKN з "Роснефтью". Угода з "Татнефтью" також закінчується у 2024 році.

25 лютого цього року Обайтек повідомив, що Росія припинила постачання нафти північною гілкою нафтопроводу "Дружба", яка веде до Польщі. Транспортування сировини нафтопроводом "Дружба" до Чехії залишилося без змін.

У лютому Обайтек заявив, що припинення поставок нафтопроводом "Дружба" до Польщі не вплине на клієнтів PKN Orlen, оскільки останнім часом Польща отримує з Росії лише десяту частину свого споживання нафти і замістить поставки з інших джерел.

Європейський Союз запровадив ембарго на імпорт російської нафти з 5 грудня, однак "Дружба" була тимчасово звільнена від цього ембарго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: