Три партії мають майже однаковий шанс очолити новий уряд Фінляндії - опитування

Середа, 8 березня 2023, 08:28

Менш ніж за місяць до парламентських виборів у Фінляндії опитування показують, що три партії мають практично однакові шанси очолити майбутній уряд скандинавської країни. 

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації Euractiv.

Як показують останні опитування, нова більшість, швидше за все, не буде повторенням нинішньої п'ятипартійної коаліції. 

Виборці розділилися в думках про те, хто займе перше місце на виборах 2 квітня.

Наприклад, згідно з останнім опитуванням, ліберально-консервативна Національна коаліційна партія (20,8%), соціал-демократи (19,9%) і націоналістична партія "Істинні фіни" (19%) йдуть нога-в-ногу. Це означає, що наступним прем'єр-міністром може стати Петтері Орпо, Санна Марін або Рійкка Пурра.

Розподіл існує і щодо того, які партії сформують наступну правлячу коаліцію.

Опитування, опубліковане у вівторок Фінським форумом бізнесу та політики (EVA), показало, що більшість виборців (23%) віддають перевагу правому уряду між Національною коаліційною партією  та "Істинними фінами".

Інше опитування, опубліковане напередодні сільською газетою Maaseudun Tulevaisuus, віддало перевагу формуванню коаліції Національною коаліційною партією з соціал-демократами.

Опитування також показало, що 27% виборців підтримують уряд, який об'єднує лівих і правих.

Оскільки економіка та високий державний борг є найбільш обговорюваними питаннями напередодні виборів, партії пропонують шляхи пошуку переконливого балансу між неминучими скороченнями та оподаткуванням.

Нагадаємо, напередодні виборів парламент Фінляндії абсолютною більшістю підтримав законодавсвтво щодо членства Фінляндії в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: