Бундесвер торік найняв близько 19 тисяч солдатів

Четвер, 9 березня 2023, 09:51

На тлі війни в Україні у 2022 році на службу до Бундесверу вступило більше нових солдатів, ніж у попередньому році.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у даних Міноборони Німеччини, які наводить Welt.

У рік нападу Росії на Україну кількість новобранців зросла приблизно на 12%, до 18 775 осіб.

Однак допандемійного рівня ще не досягнуто: у 2019 році 20 170 чоловіків і жінок розпочали службу в Бундесвері.

Серед минулорічних новобранців - 9171 тимчасовий солдат, 8623 добровольці, які проходять військову службу, і 981 доброволець, які проходять військову службу в органах внутрішньої безпеки. Частка жінок, яка становила 17%, була дещо вищою за рівень, що існував до пандемії (15%), так само як і частка неповнолітніх, яка зросла з 8,5% у 2019 році до 9,4%.

У Міноборони підкреслили, що особи, які не досягли 18-річного віку, не проходять жодної служби, "яка могла б вимагати самостійного використання зброї".

Крім того, Бундесвер гарантує, що на службу беруть лише 17-річних, які детально ознайомилися з вимогами військової професії і придатні до неї. Таким чином, умови повністю відповідають Конвенції ООН про права дитини.

Обов'язкова військова служба була припинена в Німеччині у 2011 році. Невдовзі після вступу на посаду федеральний міністр оборони Борис Пісторіус назвав призупинення обов'язкової військової служби помилкою, яку неможливо виправити в одну мить. Канцлер Олаф Шольц відхилив дебати про повернення до призову в лютому

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: