У Польщі хочуть стати фінансовим хабом для відбудови України

Вівторок, 11 квітня 2023, 13:40

Заступник міністра фінансів Польщі Артур Собонь заявив про бажання Варшави стати фінансовим хабом у сфері відбудови України.

Про це він сказав в ефірі RMF FM, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, Польща могла б стати фінансовим хабом так само, як є для України військовим хабом.

"Подібно до того, як Польща виконувала роль військового хабу, коли йдеться про військову допомогу Україні, ми хотіли б, щоб вона виконувала таку ж роль як фінансовий хаб, через який буде проходити фінансування для відновлення України", – сказав Собонь.

"Це те, що нас дуже цікавить, і ми хочемо, щоб Польща якомога більше була в центрі такого типу проєктів", – додав він, коментуючи візит прем’єра Матеуша Моравецького та міністра фінансів Магдалени Жечковської до США.

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький у вівторок розпочав свій візит до Сполучених Штатів Америки. Перед від'їздом прем'єр оцінив, що безпека Польщі базується на двох стовпах: економічна співпраця з США та оборонна співпраця.

Він вказав, що метою візиту є, серед іншого, зміцнення польсько-американських економічних відносин і зазначив, що американці інвестували в Польщу понад 25 мільярдів доларів.

Прем'єр стверджував, що "польський атом у співпраці з американськими постачальниками" має "зміцнити нашу енергетичну безпеку". Він також анонсував переговори з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс про підтримку України.

Як повідомлялося, польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький протягом 11-13 квітня перебуватиме з візитом у Сполучених Штатах, де, зокрема, вестиме переговори з американською оборонною промисловістю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: