Вища рада оборони Румунії обговорила втручання РФ у справи Молдови і підтримку України

Вівторок, 11 квітня 2023, 15:09

Вища рада оборони Румунії під головуванням президента Клауса Йоганніса на засіданні у вівторок обговорила питання втручання РФ у внутрішні справи Молдови і подальшу підтримку України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє пресслужба ради.

На засідання ради оборони обговорювали безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні та наслідки для Румунії на тлі останніх подій в контексті агресії Росії проти України та зовнішнього втручання в демократичний процес в Молдові.

Також обговорювалися перспективи подальшої підтримки України з боку НАТО, Європейського Союзу та міжнародного співтовариства.

Члени ради погодилися з тим, що зусилля Румунії мають бути комплексними, щоб забезпечувати необхідну підтримку вразливим партнерам у регіоні, що, зокрема, стосується Молдови, яка після України "найбільше піддається російській агресії та тиску".

Як зазначили члени ради, Молдова є об'єктом гібридних дестабілізаційних дій безпрецедентної інтенсивності та складності.

Рада обговорила кращі можливості підтримати Молдову і зміцнити її інститути.

"Рада наголосила на необхідності адаптації до регіональних подій та подальшого зміцнення європейських та міжнародних зусиль підтримати Молдову", — підсумували в раді.

На цьому ж засіданні Вища рада нацбезпеки Румунії ухвалила рішення домовлятися про купівлю американських винищувачів F-35.

Нагадаємо, 4 квітня міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску анонсував виділення загалом понад 1,5 мільйона доларів на зміцнення безпеки Молдови та України з огляду на дії Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: