Британські медики розпочали масштабний чотириденний страйк

Вівторок, 11 квітня 2023, 15:29

У вівторок молодші лікарі у Великій Британії розпочали чотириденний страйк, який може призвести до безпрецедентних збоїв у роботі фінансованої державою Національної служби охорони здоров'я (NHS).

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у матеріалі агентства Reuters.

Молодші лікарі – кваліфіковані медики, які становлять майже половину медичного персоналу у Британії. Десятки тисяч цих фахівців страйкують, вимагаючи підвищення заробітної плати.

Цей протест є останнім у серії страйків співробітників Національної служби охорони здоров’я після того, як медсестри, парамедики та інші працівники вимагали підвищення зарплати для кращого відображення річної інфляції, що перевищує 10%.

Чотириденний страйк, що почався у вівторок, відбувається слідом за триденним страйком лікарів минулого місяця. У владі висловили занепокоєння у зв’язку з такими частими страйками.

Британські паспортисти страйкуватимуть п'ять тижнів

"Цей останній раунд страйків призведе до безпрецедентного рівня збоїв і ми дуже стурбовані потенційною серйозністю впливу на пацієнтів та послуги по всій країні", – попередив директор NHS England Стівен Повіс.

За його словами, влада попросила лікарні якнайшвидше перенести процедури та амбулаторні прийоми у зв’язку зі страйком, але на їх відновлення потрібно кілька тижнів. NHS працює над тим, щоб служби екстреної допомоги залишалися в робочому стані, додав Повіс.

У Конфедерації NHS, яка представляє організації всього сектора охорони здоров'я, прогнозують скасування під час страйку до 350 тисяч прийомів пацієнтів.

NHS сьогодні переживає одну з найсерйозніших криз за свою 75-річну історію. Служба перевантажена приблизно 7 мільйонами пацієнтів, які чекають на лікування у лікарнях, що серйозно позначається на лікуванні серцево-судинних захворювань.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак зробив скорочення часу очікування на лікування у лікарнях одним зі своїх пріоритетів.

За підрахунками фахівців, сьогодні британці зіткнулися з найбільшим падінням купівельної спроможності за останні 70 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: