В Італії провели розслідування обставин втечі сина російського губернатора

П'ятниця, 14 квітня 2023, 14:17

Міністерство юстиції Італії направило інспекторів для розслідування обставин втечі сина губернатора Красноярського краю Артема Усса з-під домашнього арешту.

Про це повідомляє La Repubblica, пише "Європейська правда".

Міністр юстиції Італії Карло Нордіо відправив до Мілану інспекторів, щоб розслідувати, чому Усса помістили під домашній арешт, а не відправили до в'язниці, враховуючи високий ризик його втечі до екстрадиції у США.

У звіті Апеляційного суду Мілана йдеться, що після прохання США про екстрадицію Усса ніхто не просив про посилення запобіжного заходу для нього.

Зазначається, що в італійській правовій системі домашній арешт, який у випадку Усса обтяжений носінням електронного браслета, повністю прирівнюється до тюремного ув'язнення. Ризик втечі підозрюваного вважався низьким, оскільки його дружина мала бізнес в Італії, подружжя придбало будинок, а їхні діти ходять до місцевої школи.

У звіті посилаються на Кримінально-процесуальний кодекс, згідно з яким Апеляційний суд не міг посилити домашній арешт, а просити про це могла лише прокуратура або Міністерство юстиції.

У документі також йдеться, що реакція правоохоронців після отриманого сигналу тривоги було негайною. Браслет Усса був вимкнений 22 березня о 13:52, після чого карабінери негайно виїхали на місце події, переконалися, що Усса немає, і почали пошуки.

Артем Усс був затриманий у жовтні 2022 року в аеропорту Мілана за запитом Вашингтона. У США його звинувачують у порушенні санкцій і відмиванні грошей. У березні італійський суд дозволив екстрадувати Усса до США. Уже наступного дня після цього син красноярського губернатора втік з-під домашнього арешту. На початку квітня стало відомо, що Усс повернувся в Росію.

Італійські правоохоронці підозрюють, що до втечі Усса причетні спецслужби РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: