Морпіхи США прибули в Естонію на чотиримісячні навчання

П'ятниця, 14 квітня 2023, 20:23

Понад 70 морських піхотинців Сполучених Штатів цього тижня прибули до Естонії для участі в майже чотиримісячній операції.

Як пише "Європейська правда", про це в п’ятницю оголосили Військово-морські сили Естонії.

Служба морських піхотинців в Естонії триває до середини липня. Протягом цих трьох з половиною місяців вони співпрацюють із естонським флотом у сфері моніторингу та інформування про морську обстановку, діючи в різних прибережних районах і на островах по всій Естонії.

У цей період відбуваються щорічні естонські військові навчання Springstorm, в яких американський контингент бере участь у складі ВМС Естонії. Цей же підрозділ також перебував в Естонії з квітня по червень 2022 року і брав участь у масштабних військових навчаннях Hedgehog 2022.

США відправлять до Естонії підрозділ з HIMARS та піхотну роту

Під час операції американський контингент буде дислокуватися на базі ВМС Естонії в Таллінні.

"Ця операція дозволяє нам підготуватися до максимально ефективної співпраці з військово-морськими силами союзників навіть в умовах можливої кризи або конфліктного сценарію", – сказав начальник штабу ВМС Естонії, капітан Індрек Хансон.

Морські піхотинці США в Естонії входять до роти мобільної розвідки оперативної групи 61/2. Це координаційний підрозділ, який командує силами морської піхоти США і призначений для підтримки операцій Шостого флоту американських Військово-морських сил.

Це не єдиний приклад участі американських військових у спільних із Естонією операціях.

У грудні минулого року до військової частини в естонському місті Виру прибула рота армії США, яка служитиме і проводитиме спільні тренування з естонською 2-ю піхотною бригадою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: