Другий топ-посадовець Єврокомісії відклав візит в Китай через позитивний тест на COVID

Понеділок, 17 квітня 2023, 13:32

Керівник кліматичної політики ЄС та віцепрезидент Європейської комісії Франс Тіммерманс відклав заплановану поїздку до Китаю після позитивного результату тесту на COVID-19.

Про це повідомив його радник з комунікацій Йорі Кейспер, пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Кейспер запевнив, що у віцепрезидента Єврокомісії прагнуть якнайшвидше погодити деталі нової поїздки. 

Глава МЗС Німеччини закликала Китай вплинути на РФ для закінчення війни

Тіммерманс повинен був вирушити до Китаю цього тижня для зустрічі з китайським посланником з питань клімату Се Чженьхуа після участі у зустрічі G7 з питань довкілля в Саппоро у Японії.

Але йому довелося скасувати обидва візити після того, як перед поїздкою до Японії посадовець отримав позитивний результат тесту на коронавірус.

Це вже другий член Єврокомісії, у якого менш ніж за тиждень виявили COVID-19.

Минулої середи глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель також був змушений відкласти поїздку до Китаю після позитивного аналізу на вірус.

Той факт, що обидва члени комісії заразилися коронавірусом протягом кількох днів, є "повним збігом", запевнив Кейспер. "Вони не бачили один одного, в останні два тижні через великодні канікули не було зустрічей (єврокомісарів. – Ред.)", – сказав Кейспер.

За останні тижні Китай відвідали кілька європейських лідерів. Зокрема – президент Франції Еммануель Макрон і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, які закликали китайського лідера Сі Цзіньпіна використати свій вплив на Москву, щоб допомогти припинити війну в Україні. 

Також у Китаї були глава іспанського уряду Педро Санчес і глава МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: