В МЗС Чехії після несподіваної смерті трьох дипломатів закликали працівників більше відпочивати

Понеділок, 17 квітня 2023, 15:37

МЗС Чехії спеціальним листом закликало співробітників краще балансувати посадові обов’язки та життя поза роботою після несподіваної передчасної смерті кількох чеських дипломатів. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico, посилаючись на лист глави МЗС Чехії Яна Ліпавського, що є у розпорядженні редакції.

Ліпавський у листі просить колег не забувати за робочими обов’язками дбати про себе і відпочивати, а особливо у зв’язку з тим, що робота дипломата часто пов’язана зі значним стресом та тривалою розлукою з близькими, іноді роботою у складних кліматичних або безпекових умовах.

Приводом для занепокоєння міністерства стали три випадки протягом останніх п’яти місяців. У березні несподівано померла 50-річна заступниця посла Чехії в Ізраїлі Моніка Студена, у лютому – посол у Польщі, колишній представник Чехії у ЄС Якуб Дюрр, якому було лише 46 років. У листопаді померла посол у Швейцарії та Ліхтенштейні, 55-річна Катерина Фіалкова.

Міністр зазначив, що МЗС готове йти назустріч і допомагати співробітникам впоратися зі стресом на роботі, у тому числі через службу психологічної підтримки для дипломатів та їхніх родин.

Нагадаємо, чеський міністр закордонних справ висловлює підтримку членства України у НАТО, але зазначає, що сам по собі цей факт не вирішить її проблем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: