Проорбанівський коледж у Будапешті організовує "мирний форум" про Україну

Вівторок, 18 квітня 2023, 07:46

Колегіум Матіаса Корвінуса (MCC), приватний коледж у Будапешті, який отримував мільярди форинтів підтримки від уряду Віктора Орбана, організовує у червні "міжнародну конференцію" для обговорення "різних поглядів" на мир в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За інформацією, оприлюдненою на сайті коледжу, у "дводенній міжнародній конференції" 6-7 червня візьмуть участь експерти з різних країн світу, серед яких "всесвітньо відомі економісти, професори, дослідники та викладачі". Форум покликаний обговорити "різні погляди на мир", стверджує анонс. 

МЗС у відповідь на хамство Орбана нагадало про залежність Угорщини від ЄС

Реклама:

"Панельні дискусії будуть присвячені таким темам, як можливі сценарії миру, політика США щодо війни, енергетична криза, теоретичні питання державного суверенітету та ведення війни у XXI столітті. На конференції також розглянуть азійські аспекти, трансформацію сфер інтересів та її наслідки", – йдеться в анонсі заходу.

Колегіумом Матіаса Корвінуса керує фонд, чиї члени призначені довічно. Головою ради фонду є Балаж Орбан, політичний директор угорського прем’єр-міністра.

Елітний навчальний заклад отримував мільярди форинтів урядової підтримки, а через тісні зв’язки з урядом Віктора Орбана критики описують коледж як "живильне середовище для майбутніх еліт, дружніх до "Фідес" (партія влади в Угорщині. – Ред.)".

Як відомо, попри вторгнення Росії в Україну угорська влада не обірвала зв’язки з РФ. Зокрема, уряд Угорщини активно лобіював в ЄС звільнення від будь-яких санкцій, накладених на російський газ, нафту та ядерне паливо, а також погрожував накласти вето на запропоновані дії ЄС проти Москви.

Глава МЗС Угорщини є одним з небагатьох чиновників з країни ЄС, який зустрічався з російськими посадовцями в Москві з моменту початку повномасштабної війни в Україні, а нещодавно він погодив з Росією кілька нових угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: