Німецька спілка журналістів просить у РФ дозволу порушувати закони України та їздити на окуповані території

Вівторок, 18 квітня 2023, 14:26

Спілка журналістів Німеччини закликає допустити військових репортерів до прифронтових територій України, причому вона звернулася з цим проханням як до української, так і до російської влади.

Заяву спілки наводить Tagesschau, повідомляє "Європейська правда".

Фактично німецькі журналісти просять у Росії доступу до окупованих територій України, що суперечить українському законодавству.

В асоціації заявили, що тільки так "світова спільнота може отримати чітку і незалежну картину того, що відбувається на війні".

Німецька спілка незадоволена розпорядженням українського військового керівництва, яке виключає доступ акредитованим журналістам на передову та передбачає обмеження доступу до певних ділянок фронту.

Також у спілці згадують, що РФ від початку свого вторгнення в Україну заборонила незалежним ЗМІ відвідувати зони бойових дій і робити репортажі звідти.

Нагадаємо, раніше знімальна група телеканалу France 24 відвідала табір, де проходять підготовку російські окупаційні війська, які воюють в агресивній війні проти України. У підсумку телеканал зняв сюжет без згадок про те, що російські військові здійснюють незаконну агресію проти України. Натомість у матеріалі військові РФ хвалилися, що їхня зброя краща за західну, зокрема – за танки Leopard. Один із героїв сюжету також казав, що "з гідністю захищає історію" своєї країни. Ще один російський солдат сказав, що не боїться контрнаступу українських військ.

Після розголосу France 24 видалив суперечливий сюжет, а на матеріал телеканалу, у якому можна було помітити елементи російської пропаганди, відреагував посол України у Франції Вадим Омельченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: