Німецька профспілка транспортників оголосила національний страйк на п'ятницю

Середа, 19 квітня 2023, 11:39

Німецька профспілка EVG оголосила про проведення у п'ятницю загальнонаціонального транспортного страйку, який торкнеться, зокрема, залізничного оператора Deutsche Bahn.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Страйк торкнеться 50 компаній по всій Німеччині і триватиме з 3 ранку до 11 ранку, повідомили в профспілці залізничників і транспортників. Пасажири повинні бути готові до затримок і скасувань рейсів, попередили вони.

Висока інфляція в найбільшій економіці Європи викликала хвилю страйків в останні місяці, оскільки працівники вимагають підвищення заробітної плати, щоб компенсувати зростання вартості життя.

Профспілка Ver.di також закликала працівників служби контролю безпеки до страйку в трьох аеропортах у четвер і п'ятницю. У вівторок аеропорт Гамбурга заявив, що всі вильоти будуть скасовані або відбудуться без пасажирів, що, ймовірно, вплине на близько 80 000 мандрівників.

Профспілка EVG, яка веде переговори від імені 230 000 працівників, домагається підвищення заробітної плати на 12% або щонайменше додаткових 650 євро на місяць.

Державна компанія Deutsche Bahn запропонувала на 5% більше і одноразові виплати до 2500 євро.

Нагадаємо, у березні через страйки членів Ver.di у кількох німецьких містах вже скасовували сотні авіарейсів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: