Французький "спайдермен" на знак протесту проти пенсійної реформи піднявся на хмарочос без страховки 

відео
Четвер, 20 квітня 2023, 08:21

Альпініст Ален Робер, також відомий як французький "спайдермен", піднявся на 38-поверховий хмарочос у Парижі в середу на знак протесту проти суперечливої пенсійної реформи президента Емманюеля Макрона.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Робер піднявся на 150-метровий хмарочос у паризькому діловому районі Дефанс, використовуючи лише власні руки і пару альпіністських черевиків.

"Я тут, щоб сказати Макрону, щоб він повернувся на землю... підіймаючись без страховки", – сказав 60-річний чоловік журналістам перед початком підйому. 

Робер відомий тим, що піднявся на понад 150 висотних споруд, включаючи Ейфелеву вежу і Бурдж-Халіфу в Дубаї. Він пояснив, що своїм вчинком хотів "показати підтримку тим, хто виступає проти пенсійної реформи".

За словами Робера, суперечливе законодавство означає, що він повинен продовжувати працювати і, таким чином, "підійматися ще довше".

У суботу Макрон підписав вкрай непопулярний законопроєкт про пенсійну реформу після того, як Конституційна рада Франції винесла рішення на користь найбільш спірної його частини про підвищення віку виходу на пенсію з 62 до 64 років.

Хоча закон вже набув чинності, профспілки налаштовані продовжувати акції протесту. Макрон висловив жаль через відсутність компромісу щодо пенсійної реформи, та скасовувати її не планує. 

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: